Plantaardig(er) eten

Gezond plantaardig

Sinds de laatste update van de voedingsdriehoek staat plantaardige voeding (groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, pitten, vlees- en zuivelvervangers…) boven alle dierlijke voeding. Dus ook boven zuivel, eieren en “magere” vleessoorten. De wetenschap laat er dan ook geen twijfel over bestaan. Plantaardige voeding is de beste keuze voor je eigen gezondheid, die van de dieren en onze planeet.

Wil ook jij gaan voor meer plantaardige voeding? Proficiat, want je maakt, net zoals een sterk toenemend aantal personen, een zeer goede keuze. Een veganistisch eetpatroon kan echter ook ongezond ingevuld worden en je kiest voor bewerkt voedsel rijk aan toegevoegde suikers, en vetten. Een plantaardige hamburger is dus niet per definitie gezonder dan een kippenburger, los van het feit dat de eerste nog steeds veel beter is voor dier en planeet.

Whole food plantaardig (WFPB) staat voor onbewerkte, plantaardige voeding met zo weinig mogelijk toegevoegde vetten. Dit is de gezondste versie van plantaardig eten. Niet iedereen hoeft 100% WFPB te eten. Jij kiest zelf hoever je hierin wil gaan. Elke stap richting plantaardig is een grote stap in de goede richting. Hoe je dit concreet aanpakt, bekijken we samen. En uiteraard antwoord ik op al je vragen zoals hoe kom ik aan voldoende eiwitten, welke supplementen moet ik nemen, hoe leg ik aan mijn familie uit waarom ik geen vlees meer wil eten?
Online of face-to-face begeleiding. Contacteer me vrijblijvend of maak een afspraak via onderstaande knoppen.

Ik behaalde mijn Plant-Based Nutrition Certificaat bij Cornell University, NYC

Ik ben bij Vicky gestart om af te vallen. Ze heeft een heel duidelijk en eenvoudig plan opgesteld, wat erg prettig werkte en me veel houvast gaf. Vicky luistert heel betrokken naar je verhaal, geeft voldoende uitleg en stelt haalbare doelen op. Haar passie voor plantaardig eten heeft een positief effect gehad, niet alleen op mij, maar op mijn hele gezin! Ook hier is haar enthousiasme aanstekelijk en een grote motivatiefactor. Vicky is altijd bereid om vragen te beantwoorden en te helpen om de juiste keuze te maken. Ze heeft veel kennis en kan dit ook nog eens goed overbrengen. Ik ben erg blij met de resultaten die we samen geboekt hebben!
Nicole

Zelden iemand gezien die zo gepassioneerd is door haar job. Wij zijn door Vicky geïnspireerd geraakt om meer plantaardig te gaan eten om twee redenen: onze eigen gezondheid en het milieu. En ja, plantaardige keuzes maken zijn ook echt lekker!
Kyra