Let food be thy medicine

Dit zei Hippocrates al lang geleden en daar geloof ik heel sterk in. De juiste voeding houdt je gezond en is essentieel, zowel bij preventie van als bij de strijd tegen onze welvaartsziekten (kanker, diabetes, obesitas, hart- en vaarziekten en dementie). Ik leg geen focus op je gewicht. Een gezond gewicht bereiken is namelijk geen doel op zich, maar het gevolg van een gezonde levensstijl. Ik kijk wél hoe gezond en evenwichtig je lichaam is samengesteld aan de hand van een BIVA-meting.

We kijken verder dan enkel “wat” je eet. Ook hoe, waar, wanneer of waarom je eet, bespreken we. Hoe jij tegenover voeding staat, hoe het eetklimaat bij je thuis is of hoe jij kijkt en luistert naar je eigen lichaam. We evalueren wat al goed loopt en waaraan je nog wil werken. Op jouw tempo en stapsgewijs, opdat je het volhoudt. Het is perfect mogelijk om als niet-sporter voldoende te bewegen of als chocoholic te blijven genieten van dat stukje chocolade. Niets is verboden en niets moet.

Kwalitatieve slaap

Gezond eten

Voldoende bewegen

Stressbeheersing

Jezelf graag zien

Een gezonde levensstijl bevat voor mij deze vijf pijlers die intens en onderling met elkaar verbonden zijn. Ik ben dus erg benieuwd naar je huidige fitheid en welbevinden, je slaap- en eetgewoontes en stress beheersing. Als diëtiste met een holistische kijk, bespreken we de vijf pijlers en coach ik je intensief op het vlak van voeding en eten. Consultaties kunnen in Mortsel, Hove en online.

Mijn specialisaties

Moeilijke eters

Voedingsstrategieen die werken

Leren proeven en eten is zoals leren lopen, schrijven, fietsen of zwemmen. Het is een leerproces dat stapsgewijs verloopt en vraagt om een aanmoedigende ouder, die enthousiast supportert langs de kant en erin gelooft dat het goed komt. Vind je dit moeilijk en heb je hierbij hulp nodig? Of worstel je zelf met selectief/moeilijk eetgedrag? Ook als volwassene kan je bij mij terecht.

Meer info
Plan een afspraak

Whole food plant based

Gezond plantaardig(er) eten

In de Vlaamse Voedingsdriehoek staat plantaardige voeding (groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, pitten, tofu…) boven àlle dierlijke voeding. De wetenschap laat er dan ook geen twijfel over bestaan. Een plantaardig(er) eetpatroon is de beste keuze voor je eigen gezondheid, die van de dieren en onze planeet.

Zwanger, kind, adolescent of volwassene? Een gezond plantaardig eetpatroon kan en mag voor iedereen. Als experte en zelf overwegend plantaardig, help ik je graag hierbij.

Meer info
Plan een afspraak

Glutenintolerantie

Een leven zonder gluten

Als mama van twee zonen met Coeliakie (glutenintolerantie), was het een evidentie om me hierin te specialiseren. Als ervaringsdeskundige begrijp ik hoe zwaar deze diagnose op je kan wegen en hoe moeilijk dit levenslang dieet kan lijken. Maar je zal inzien dat dit dieet haalbaar is en jij, of je kind, nog steeds van elke maaltijd kan genieten.

Meer info
Plan een afspraak

Gezonde levensstijl

5 pijlers om op te bouwen

Of je nu kind, adolescent of volwassen bent, een gezonde levensstijl bevat voor éénieder van ons vijf pijlers, die intens en onderling met elkaar verbonden zijn:

  1. gezond en evenwichtig eten
  2. voldoende beweging
  3. kwalitatieve slaaprust
  4. stressbeheersing
  5. jezelf graag zien

Als diëtiste met een holistische kijk, nemen we deze vijf pijlers bij jou onder de loep en coach ik je intensief op het vlak van voeding en eten. We gaan samen op weg, stap voor stap en op jouw maat.

Meer info
Plan een afspraak

EQ3 maaltijden

Volwaardige vervangmaaltijden als hulpmiddel

Een gezond en evenwichtig eetpatroon hoeft niet ingewikkeld te zijn en mag niet aanvoelen als een dieet. En toch stel ik vaak vast dat het op tafel toveren van 3 gezonde maaltijden per dag, bij de start richting een gezonde levensstijl, een (te) grote uitdaging vormt.

Als EQ3 mentor bied ik je (vanaf de leeftijd van 16 jaar) een tijdelijk hulpmiddel om op een verantwoorde manier je huidig eetgedrag stapsgewijs te wijzigen. Dankzij de volledige, veilige, lekkere en handige EQ3 vervangmaaltijden val je snel(ler) af dankzij een hoge caloriereductie, maar krijgt je lichaam toch alle noodzakelijk voedingsstoffen binnen. Het crasht bijgevolg niet en het gevreesde jojo-effect blijft uit.

Meer info
Plan een afspraak

Opleidingen

  • Master in de Communicatie, Universiteit Antwerpen
  • Manama in Cultuurmanagement, Universiteit Antwerpen
  • Bachelor in de Voedings- en Dieetleer, Odisee Hogeschool
  • Certificate Your Child?s Weight: Helping without Harming, Ellyn Satter Institute
  • Certificate Plant-Based Nutrition, Cornell University
  • Permanente bijscholing via webinars, seminaries, opleidingsdagen in binnen- en buitenland

Ik wil ervoor zorgen dat ik als coach na verloop van tijd overbodig ben en jij een gezonde levensstijl en gezonde eetvaardigheden bereikt. Ik wil zoveel mogelijk kennis met je delen, jou zoveel mogelijk vaardigheden aanleren en jou je koers laten bepalen vanuit je eigen, intrinsieke motivatie. Op die manier kan je het helemaal zelf en blijvend volhouden. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd en vallen doen we allemaal wel eens (een paar keer). Het gaat erom om zelf weer op te staan en positief verder te gaan!

Ik lust dat niet. Een boek over moeilijke etertjes, positief voeden, loslaten en mild ouderschap! Een aanrader!

Na lang zoeken bewust Vicky van Positief voeden gecontacteerd. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet met mijn zoontje. Tijdens de (online) coachinggesprekken geeft Vicky concrete tips mee die je gemakkelijk kan uitvoeren aan tafel. Ze kijkt hierbij echt naar wat werkt per kind, per leeftijd…

Vicky zoekt oprecht mee naar oplossingen op maat van je kind. Sinds wij met ons zoontje de coaching volgen en de tips toepassen is er veel meer rust aan tafel. Ook durft ons zoontje nu veel meer te proeven en probeert hij nieuwe dingen, iets wat we enkele maanden geleden niet hadden durven dromen. Bedankt, Vicky!

We kochten de cursus ‘preventie moeilijk eetgedrag’. Er staan heel wat praktische tips in en het is heerlijk om deze ook te zien werken bij ons zoontje. We betrekken hem zo veel mogelijk, hij proeft alles en we maken van het eetmoment een gezellig moment samen!

Naar aanleiding van de week van de groeilamp organiseerden we vanuit Huis van het Kind Bornem een infosessie rond preventie en aanpak van moeilijke etertjes.
Vicky nam uitgebreid haar tijd om even kennis te maken met de groep en op zoek te gaan naar verbinding. Het werd heel interactief en Vicky nam haar tijd om op élke vraag in te gaan.

Ik heb vorig jaar de webinar preventie moeilijk eetgedrag gevolgd. Mijn dochtertje is nu net geen 14 maanden. Eet zelfstandig met de lepel havermout met plantaardige groeimelk en zaden. En eet vlot mee van tafel. Bedankt voor de tips via de webinar en IG en je boek.

Veel hulp gehad aan de social media van Vicky. Het boek gekocht toen onze zoon rond de 18mnd ineens weer moeilijk begon te eten. De tips in haar boek en online zijn een fijne houvast en makkelijk om op terug te pakken als het even wat minder gaat. Ik raad al mn vriendinnen met kinderen het boek aan!

Wat zijn we blij dat Vicky op ons pad kwam. Ons moeilijk etertje at niets meer. Eten werd al meteen strijd zodra we eraan dachten. In ons consult met Vicky voelde ik me voor het eerst begrepen. Niets werd weggelachen of geminimaliseerd. Er was eindelijk begrip en een luisterend oor!
Veel tips meegekregen en door deze zonder druk toe te passen nu terug een kindje wat durft proeven. Zelf goed aangeeft wat hij wil en niet wil. De vrije keuze maar wel altijd met ons als steunende factor en niet als dwingende ouder. Vicky bracht terug rust in onze eetsituaties.

Dankuwel, Vicky voor uw bijdrage aan onze opleiding voor de eetcoaches Hip & Healthy en de samenwerking.
Alle coaches zetten de Proeftoren in het Pretpark van het Samen Proeven tijdens de consultaties.

Goedemiddag, even een klein berichtje om te zeggen dat ik heel veel aan jouw tips op insta heb! Mijn zoontje van 2,5 jaar is een moeilijke avondeter...wil vaak niets nieuws proberen en groenten eet hij helaas nog steeds niet (ook geen komkommer of tomaat) maar eergisteren ineens kale pasta en gisteren bamisliertjes! De tip: " Blijven aanbieden met altijd een voor hem veilig product erbij en ineens gaat het gebeuren" hebben we nu dus kunnen ervaren. Nogmaals dank ❤️

Ik volg al even je insta! Helemaal radeloos met een dochter van 6j die telkens dezelfde dingen wil eten. De dozen van wibra aangekocht en vandaag de 1ste keer een monkeyplatter gemaakt! Samen fruitjes snijden, stokjes in de humus. Eureka! Buiten appel, het enige fruit dat ze elke keer eet, heeft ze een stukje van de aardbei, peer en druif geproefd! Zelfs een beetje humus! Voor mij zo'n grote stap al! Dank u voor de tips en tricks!

Dankzij het Instagram-account van Positief Voeden zijn wij niet meer bang dat 'ons kind nooit normaal zal eten'. We weten nu dat dit normaal gedrag is en dankzij alle gratis tips van Vicky hebben we vooral leukere manieren gevonden om kleine stapjes vooruit te zetten. Ondertussen wordt hier veel geproefd en maken we er vooral geen strijd meer van. Heel hard bedankt!

Na een helse periode van geen groenten en fruit te willen proeven en opeten zijn wij uitgekomen bij de proeftoren & het boek 'Ik lust dat niet'. Beiden hebben ons, vooral mij dan, geholpen. Zelfvertrouwen kreeg een boost, positief bekrachtigen werkte goed alsook werd het avondmaal terug een fijn samenzijn van het gezin.

Oprechte dank! 💖🌼

We hebben nog een lange weg af te leggen, maar door Vicky is mijn gevoel al veel beter aan tafel wat ook op ons peutertje uitstraalt. Ze steekt alles in haar mond wat we haar geven (stoerder dan de mama), maar veel komt er ook terug. Dat effectieve doorslikken, wat voor mij ooit essentie was, moet nog komen. Maar ik ben nu al enorm trots dat ze zo nieuwsgierig is naar eten. Bedankt voor je boodschap, boek, IG en zoveel info! Ik weet niet hoe ouders dit vroeger zonder al deze info deden.

Toen onze dochter 9 maanden was, weigerde ze alles behalve melk, fruit en boterhammen. We hebben toen de webinar gevolgd die Vicky gaf ism snuggles. Ik heb vooral leren loslaten. Wij bepalen wat ze wanneer krijgt, zij kiest hoeveel en of ze ervan eet. Ik ga dat blijven onthouden. Na 3 maanden begon ze opnieuw te eten, hoera! Nu is ze 2jaar en 3maanden en vraagt ze dagelijks "pjoeve, ik wil pjoeve". Wij bieden haar dan een stukje aan. Soms proeft ze ervan en wil ze meer, soms kijkt ze er boos naar en moeten wij het opeten. Gewoon het feit dat ze vraagt om te proeven... Missie geslaagd!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie