Moeilijke etertjes

Moeilijke etertjes

NIEUWS!!! NIEUWS!!! NIEUWS!!!
Op 2 jan organiseer ik samen met Rita Maris het webinar: Help! Mijn kind eet niet. Info & inschrijven.

———————————————————————————————-

Als ouder van een “moeilijke eter” krijg je van iedereen goed bedoeld advies en heb je zelf al alles geprobeerd. Welke voedingsstrategieën wél werken, licht ik je uitgebreid toe. Op die manier kan jij thuis weer positief aan de slag. Ik begeleid in de eerste plaats de ouder(s) en -afhankelijk van de leeftijd van het kind- ook het kind.

Leren proeven en eten is zoals leren lopen, schrijven, fietsen of zwemmen. Het is een proces dat stapsgewijs verloopt en vraagt om een aanmoedigende ouder die enthousiast supportert langs de kant en niet om een bezorgde ouder die angstvallig de inname van het kind controleert en bovenop elke hap zit.

Deze en andere principes van positief voeden komen aan bod tijdens de begeleiding. In de eerste plaats begeleid ik de ouders en trachten we samen een scheefgegroeid eetklimaat weer recht te trekken, zodat het thuis aan tafel weer gezellig wordt.
Online of face-to-face begeleiding.

Contacteer me vrijblijvend of maak een afspraak via onderstaande knoppen. 
Volg me zeker ook op INSTA of FACEBOOK voor praktische tips!

In dit kader vermeld ik graag de Proeftoren: het educatieve spel om jonge kinderen te ondersteunen in het leren proeven. Er is ook een handleiding beschikbaar voor iedereen die werkt met jonge kinderen en graag een workshop wil organiseren rond spelenderwijs leren proeven. Tot slot vermeld ik graag mijn boek “Ik lust dat niet dat zowel voor ouders als professionals handvatten, vele praktische tips en casussen biedt omtrent deze problematiek.

Ik organiseer zelf regelmatig workshops en vormingen en verzorg ook in opdracht van anderen dit soort van events. Zo spreek ik bijvoorbeeld voor het Huis van het Kind, OLO’s, naschoolse opvang. Indien je zelf ook graag een vorming rond positief voeden of moeilijke eters in het bijzonder organiseert, contacteer me dan via onderstaande contact knop. Dan bekijk ik graag samen met jou wat mogelijk is.


Na de webinar besefte ik dat mijn zoontje zelf mag kiezen of hij iets eet en hoeveel hij eet. En dat ik me niet zo moet in bochten wringen om hem toch ongemerkt de nodige groenten te doen eten. Ik ben heel blij dat ik heb deelgenomen. We beginnen nu terug met goede moed!
Els

Ik volgde een webinar over de Proeftoren in het kader van mijn opleiding als droomritmecoach. Eerst en vooral komt Vicky over als een topdame met liefde voor het vak! De Proeftoren is een fantastisch spel voor kinderen! Je kan er veel wegen mee uit, aangepast op jouw kind. Iets dat ik zeker zal meenemen in mijn verdere consulten als toekomstig slaapcoach.
Sarah

Amai zo’n interessant en inspirerend webinar. Proficiat! Ik vond het echt super uitgelegd en heb enorm veel bijgeleerd. Ik kan mij ook volledig aansluiten op je visie van het mindful en positief aanpakken.
Helena